Dat suiker ongezond is, dat weten we al jaar en dag. Wie veel suiker eet heeft een groter risico op het ontwikkelen van diabetes, insulineresistentie en obesitas.

Het woord ‘suiker’ wordt echter niet altijd juist gebruikt. Suiker is een onderdeel van de koolhydraten familie, en is veel breder dan we denken. We vinden het inderdaad in snoep, koek, gebak,… maar eveneens in pasta, brood, rijst en aardappelen.

Wanneer je een koolhydraatrijk product eet of drinkt, begint jouw suikerspiegel te schommelen. Bij de meeste verloopt het vlotjes om dit weer te gaan corrigeren, maar dit is lang niet bij iedereen het geval. Een instabiele bloedsuikerspiegel leidt tot vermoeidheid, moeilijke gewichtscontrole, hoofdpijn,…

Denk maar aan die giga dip dat je krijgt na het eten van een grote friet, maxi hamburger en frisse Fanta. De koolhydraten zijn hier 100% de boosdoener van.

Als je jezelf herkent in het bovenstaande, zou een suikeranalyse wel eens jouw redding kunnen zijn.
Door jouw suikerspiegel te stabiliseren krijg je:

  • een betere controle op je gewicht
  • een fit gevoel
  • een betere nachtrust
  • minder energiedips
  • minder hoofdpijn
  • minder zin in zoet

Interesse in een suikeranalyse, neem gerust contact;

info@gezondelijn.be

Tel.: 0474 37 03 04

TAGS : analyse gewichtsverlies suiker suikerdip vermageren
POSTED BY Dietist De Gezonde Lijn Ninove | Dec, 19, 2022 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.