Iedereen wil zo lang mogelijk fit en gezond blijven en er goed uitzien. Mensen worden meegesleurd in verschillende dieetculturen en velen raken het spoor richting gezonde voeding kwijt.

De diëtisten zijn steeds vaker bezig met het ontkrachten van beweringen van foodbloggers en zelfuitgeroepen dieetgoeroes die veel gehoor vinden in de media. De ontkrachtingen van deze beweringen door deskundigen krijgen spijtig genoeg niet altijd de nodige aandacht in diezelfde media.

Het (langdurig) weglaten van bepaalde voedingsmiddelen (zoals bijvoorbeeld brood,…) vergroten de kans op voedingstekorten en onevenwichtige voedingspatronen.

Sommige hypes kunnen resulteren in éénzijdige voedingsgewoonten.

Het onderzoek naar het effect van voeding op de gezondheid is complex. Elke wetenschap, ook de voedingswetenschap, maakt maar stapsgewijs vorderingen waardoor onderzoeksresultaten soms verwarrend en tegenstrijdig lijken.

Verschillende factoren zoals leeftijd, genetische factoren, leefomgeving en dergelijke kunnen en rol spelen.

Ook de voedingsmiddelen zelf zijn complex: zij bestaan uit verschillende bestanddelen.

Daarom kan het nodig of wenselijk zijn een aangepast en individueel voedingsadvies te krijgen aansluiten bij een bepaald risicoprofiel, bepaalde aandoeningen en bepaalde leef- en eetgewoonten.

Diëtisten, de voedingsdeskundigen bij uitstek, hebben de verantwoordelijkheid om wetenschappelijk accurate informatie te geven.

 

TAGS : De Gezonde Lijn dieet hype Dietist dietiste gezonde voeding Ninove
POSTED BY Dietist De Gezonde Lijn Ninove | Jun, 30, 2016 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.